Hva er blått lys

Mye foran skjerm? Blokker blått lys fra skjerm.

Hva er blått lys?


Alt lys vi mennesker ser, inneholder regnbuens farger. Innen for disse fargene finner vi blå lysbølger som gjør oss mer våkne og gir oss energi.

Vi finner også dette lyset i skjermer og digitale enheter. Dette lyset kan påvirke søvnhormonene våre. I dag blir vi mer og mer utsatt for lys, både dag og kveld. 

Et filter eller et overflatebelegg på brilleglassene som fjerner noe av det blå lyset kan oppleves behagelig. noen kan oppleve at de får en mindre slitsom kontordag når de bruker briller som fjerner deler av det blå lyset. Ettersom det i dag har blitt mer og mer bruk av digitale skjermer, både i skole ,jobb og på fritiden, forskes det mye på hvilke effekter dett har på synet og øynene. Uansett, det er viktig med riktig brillestyrke som dekker ditt behov.

Korte avbrekk fra nærarbeidet, slik som elever gjør i sitt friminutt, er like viktig for øyehelse som for generell helse og søvn. Uansett alder!

Situasjonen rundt covid-19 gjør dette enda mer aktuelt , da både arbeidsdagen og skoledagen har endret seg vesentlig for mange av oss.Beskytt øynene dine!