top of page
Oyesentret_logo.png
Øyesenteret undersøkels 1 F.2.jpg
Oyesentret_grafisk_lang_bakgr72.jpg

Barn og Syn

Vi undersøker barn fra og med 4 års alder og har spesialkompetanse på dette området. Undersøkelsen skreddersys i forhold til alder og kommunikasjon.

 

Synsfunksjoner som detaljsyn, samsyn, sidesyn, fargesyn, fokuseringsmekanisme og øyemotorikk blir undersøkt, samt at vi tar et bilde av netthinnen.

 

Ved førstegangs undersøkelse anbefaler vi at barnet får øyedråper for å få fokuseringsmusklene til å slappe av slik at man er mer trygg på at brillene blir riktige. Dette kan gi litt tåkesyn og lysømfintlighet i noen timer etter besøket hos oss.

 

Trenger barnet ditt briller eller kontaktlinser, finner vi sammen gode og tilpassede løsninger som gir deg og barnet ditt en positiv brilleopplevelse.

VÅR KUNNSKAP

Erfaring

Vi er her for deg som søker optiker med lang og bred erfaring fra bransjen. Vi tilbyr spisskompetanse på øyehelse, barn og samsyn, samt spesiallinser og filterbriller og har et tett samarbeid med lokal øyelege og ortoptist og flere andre helseinstanser. Sammen finner vi gode og tilpassede løsninger til akkurat deg.

 

Vårt fokus er god kvalitet i alt vi gjør (og på produktene vi selger)!

Øyehelse

At øyet er friskt er essensielt for at vi skal se godt. Forekomsten av øyesykdommer er lav hos mennesker under 40 år, men livsstilsbetingede øyesykdommer vil kunne utvikle seg uten symptomer. Risiko for å utvikle øyesykdom øker med alder. Begge våre optikere har god erfaring fra øyelegepraksis og kan gi gode råd og veiledning og ikke minst viderehenvisning til riktig instans om det kreves.

Er du helsepersonell? Les mer om hvordan vi kan samarbeide

https://www.coptikk.no/oyehelseklinikk/artikler/helsepersonell

Myopikontroll

Myopi er det samme som nærsynthet. En nærsynt person kan se godt på nært hold, men ser uklart på lang avstand. Nærsynte øyne er assosiert med høyere risiko for øyesykdommer i voksen alder, det er derfor god grunn for å begrense utviklingen av nærsynthet.

 

Ulike korreksjonsmetoder finnes nå for bremse nærsyntheten; spesielle typer brilleglass, myke dagslinser og nattlinser (orto-k).

Hva kan man selv gjøre for å bremse utvikling av nærsynthet?

- Mer utendørsaktiviteter i dagslys; minimum 2 timer daglig er anbefalt for å redusere risikoen for nærsynthet. 

- Mindre skjermtid for barna og hyppigere pauser ved nærarbeid

Les mer https://mykidsvision.org/

Nav

Barn under 18 år kan få tilskudd til briller. Stønadssatsen avhenger av brillestyrken som må være +/- 1.00 D eller mer.

 

Vi har avtale med NAV og tilskuddet trekkes fra regningen din før du skal betale. I tillegg har NAV en stønadsordning som gjelder barn med amblyopi. Dette er en synsnedsettelse eller en underutvikling av skarpsynet som skyldes at barnet har en stor synsfeil på ett eller begge øyne eller skjeling. 

Øyesenteret undersøkelse 2 F2.jpg

Svaksyntoptikk

Hos oss finner du et godt utvalg av forstørrelseshjelpemidler. Vi tilbyr også spesialtilpassede hjelpemidler som lupebriller, lupelamper mm

Vi hjelper deg som er svaksynt med å komme i kontakt med blindeforbundet og søknad til NAV om det skulle trengs.

Synsundersøkelsen

Vi tar oss god tid til alle som bestiller time og har synsundersøkelsesrom som er tilpasset rullestolbrukere. Vi undersøker alle synsfunksjoner deriblant samsyn, sidesyn, fokuseringsmekanismen og øyemotorikk.

 

Vi har topp moderne utstyr som kan scanne igjennom hornhinne og netthinne (OCT-scan), samt trykkmåler, sidesynsmåler (perimeter), topograf og meibograf. Vi gjør også spesialundersøkelser for spesielle yrkesgrupper, for eksempel piloter.

Tørre Øyne

Er du plaget med grusfølelse, svie, tåkesyn, lysskyhet, tørre eller rennende øyne? Dette er de vanligste symptomene på tørre øyne.

 

Årsaken er enten for liten tåreproduksjon og/eller for rask fordampning av tårevæsken. Dette måler vi hos oss og anbefaler behandling deretter.

 

Vi kan også tilby tårepunktsplugger for å «samle» på mer tårevæske – og henviser for staking av tårekanaler om de er tette. 

Øyesenteret undersøkels 1 F.2.jpg

Hva er blått lys?

Fiolett og blått lys er en del av det synlige lysspekteret og er ikke skadelig slik vi møter det i dagliglivet.

 

Ultrafiolett stråling (UV) kan være skadelig. Dette er stråling vi ikke kan se og bruker solbriller for å beskytte oss mot. Mange av de nyeste brilleglassene filtrer vekk noe av det blå lyset. Dette er fordi en del opplever økt synskomfort, dvs økt kontrast, økt synsskarphet og mindre blendingsplager, spesielt når de ser på skjerm. 

Les mer om hvorfor du ikke trenger bekymre deg for blått lys på Forskersonen.

Vi hjelper deg så du alltid har det beste synet du kan ha
 

Barn og syn
bottom of page